God thailändsk krabbsoppa

Gjorde precis en riktigt god thaisoppa :) Inte alls stark (går att göras).

Man behöver:
2 msk Olja
4 st vitlöksklyftor
5 st schalottenlökar
2 st citrongrässtjälkar
3 cm färsk ingefära
1 L hönsbuljong
En burk kokosmjölk
225g djupfryst majs
350g krabba
2 msk fish sauce (finner man bland thailändska kryddor)
1 Lime
1 tsk farinsocker
och en knippe koriander


Alla grönsaker ska finhackas och vara så lite så möjligt ( bra att börja med),
- Man häller i oljan i en stor stekpanna och sedan fräser man vitlöken, scharlottenlöken, ingefärna och citrongräset så det blir nästan gyllenbrunt.  2-3 minuter på feman ( av nio)
- sedan tillsätter man kokosmjölken och hönsbuljongen, (fann ingen flytande buljong så tog en liter vatten och två tärningar av hönsbuljong) och kokar upp det, RÖR RUNT
-  och lägg sedan i majsen och sjud sakta  i 3-4 minuter.
-  Rör ner krabbköttet, fish sauce, krama i limejuicen  och i med sockret och sist i med koriandern,

Om man vill ha det starkt är det bara att finhacka röd chilli som man köper färska och sedan tilltugg, rostad macka med smör och ost!

drycker : Vatten, all form av öl, finns enstaka viner som passar till,. : ) MUMS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0